een noodzakelijk kritisch geluid

WoonZorg woningbouw project Rijt 2

Vragen divers voor het College – 4 september 2022

Betreft:
WoonZorg woningbouw project Rijt 2

Referte:
Diverse informatie bronnen – RIB 26 juli 2022

Door middel van een Raadsinformatie brief d.d. 26 juli 2022 zijn wij geïnformeerd over de ontwikkeling van een WoonZorg woningbouw complex aan de Rijt 2, door de vastgoed project ontwikkelaar LUMIVAST te Eindhoven. Tevens blijkt dat de regionale zorgaanbieder Lunet Zorg een belangrijke partij is met betrekking tot de realisatie en haalbaarheid van dit project door t.z.t. als huurder op te treden.

Wij hebben hierover de volgende vragen:

  1. Graag ontvangen wij een kopie van de aanvraag die LUMIVAST heeft ingediend bij de gemeente voor de start van een uitgebreide omgevingsvergunning procedure.
  2. Wie is de financier/investeerder van dit project?
  3. Is door Lunet Zorg, vanwege de blijkbaar toegezegde huur afname, een afname garantie hiervoor afgegeven, en voor welk bedrag?
  4. Uit de ontvangen informatie moeten wij opmaken dat een deel van de toekomstige huurders van de 22 appartementen, deze appartementen zelfstandig huurt. Wie gaat deze verhuur regelen en wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van deze appartementen?
  5. Waarom is niet vooraf geregeld dat een deel van deze 22 appartementen een sociale woningbouw en verhuur status krijgen, temeer daar veel behoefte is aan deze categorie woningen.
  6. Uit de ontvangen informatie blijkt dat reeds een gedetailleerd bouwplan is ontwikkeld door Keeris Architecten. Is dit bouwplan reeds aan de gemeente voorgelegd, en zo ja aan wie?
  7. Wat is het gemiddelde oppervlakte per appartement?
  8. Is dit door Keeris Architecten ontwikkelde bouwplan een definitief plan of kunnen nog modificaties worden aangebracht?
  9. Op grond waarvan heeft dit project een WoonZorg status verkregen?
  10. Voldoet dit appartementen woningbouw project aan de voorwaarden van de wetgeving Agenda 22 /Toegankelijkheid en is bijvoorbeeld een lift voorzien?
  11. Graag ontvangen wij het college voorstel en -besluit dat aan de ontwikkeling van dit WoonZorg project ten grondslag ligt.

Jan Kerkhoff – Vitaal Valkenswaard

Plaats een reactie