een noodzakelijk kritisch geluid

Vragen over projectontwikkeling en procedure Dommelkwartier

Betreft: Projectontwikkeling en procedure Dommelkwartier
Referte: Diverse overeenkomsten, correspondentie, juridische informatie en telefonische gesprekken
Periode: 19-5-2016 (start mediation) tot heden, cassatie procedure.

Het project Dommelkwartier – in potentie een woningbouwproject voor circa 205 woningen – is een complexe en tijdrovende ontwikkeling en juridisch traject geworden waarbij veel partijen en adviseurs betrokken zijn geweest. Dit project heeft ook aanzienlijke tijdinspanning van de gemeentelijke ambtelijke organisatie vereist. De slepende juridische procedure – sinds najaar 2018 – bevindt zich in de laatste – de cassatie – fase en wacht op een uitspraak van de Hoge Raad.

Wij hebben hierover de volgende vragen:

  1. Welke zijn de gemeentelijke ambtelijke kosten ten behoeve van het onderhavige mediation traject (dus vanaf 18-5-2016 ) en de diverse procedure stadia (kantonrechter, Rechtbank, WOB procedure en Cassatie procedure)
  2. Welke zijn de externe kosten voor het mediation traject vanaf 19-5-2016 tot december 2018
  3. Welke zijn de out-of-pocket juridische en advieskosten ten laste van de gemeente ten behoeve van het onderhavige procedure traject over de periode 13-12-2018 t/m heden, inclusief de extra kosten voor de inschakeling van de het cassatie advies kantoor Pels-Rijcken, dat zich wegens belangen verstrengeling heeft moeten teugtrekken en is vervangen door een andere cassatie advocaat.

Jan Kerkhoff – Vitaal Valkenswaard

Plaats een reactie